Sunday, October 19, 2008

Hjemmelavet LensBaby

Hvis man ikke har råd til en original LensBaby kan man lave en selv med lidt destruktiv snilde og noget gaffa tape.

Jeg har brugt et Minolta AF 35-70 F3.5-4.5. Det var et objektiv der fulgte med et Minolta 505 SI Super jeg købte billigt
.
Jeg har aldrig rigtig brugt objektivet da jeg i forvejen havde et Sigma 28-105 2.8-4.0 Aspherical som jeg synes var bedre.
Efter jeg havde skilt objektivet i atomer læste jeg på Dyxum
at det er en ganske god zoom som bedømmes væsentlig bedre end ovenævnte Sigma....nevermind.

Når man har skilt objektivet ad udvælger man sig forskellige linseelementer som man så samler igen med gaffa tepe og diverse rørstumper man nu kan finde. Jeg brugt til mit shift fokus objektiv et paprør fra en toiletrulle, samt det plastic rør som gaffa tapen var rullet op på. I det inderste paprør sidder der to linseelementer og i det yderste plastic rør også to. Overgangen mellem de to rør er lavet af 5 mm tyk skumplast. Denne skumplast er elastisk og gør at de to yderste linseelementer kan bøjes i forhold til de to inderste. Dette bevirker at jeg kan flytte det sted i billedet der er i forkus. Ydermere kan hele objektivet presses sammen i længderetningen via skumplastovergange. Ved at presse de yderste linseelementer ind mod de inderste kan jeg kontrollere hvilken distance objektivet fokusere på.

Billedrne viser henholds vis det skilte objektiv, samt det færdige objektiv. Bemærk i øvrigt den fremragende visuelle fremtoning af det hjemmelavede objektiv.
Øvrige billeder er taget med objektivet.


3 comments:

Brølling said...

Halløj dér

Fedt mand. Kan du fortælle lidt mere præcist om hvilke linseelementer du har brugt hvor?

Jeg har selv lige skilt 2 elendige zooms for at prøve dette, men jeg ved ikke lige hvor jeg skal starte??

MVH Steen

Werner Heyckendorff said...

Hej Steen

Jeg må indrømme at jeg ikke kan huske hvilke linseelementer jeg brugt. Men så vidt jeg husker var der tre og jeg brugte to. Jeg gjorde simpelt hen bare det, at jeg holdt de enkelte linseelementer op foran hinanden og kiggede igennem dem indtil jeg fandt noget der kunne fokusere. Dernæst fandt jeg nogle egnede rør og papruller og samlede det hele med Gaffatape. Der er næsten ikke noget andet at gøre end at prøve sig frem.
Held og lykke med projektet :)

Werner

Brølling said...

Hej Werner

Tak for svar. Jeg forsøger mig lidt frem. Ka' være jeg gir' en melding hvis det lykkes! :)

MVH Steen